Catellas Underskottsavdrag

 Catella har byggt upp en stor klump med underskottsavdrag under åren, nu uppgående till ungefär 1300 mkr. Dessa 1300 mkr redovisas inte som en tillgång på balansräkningen i skrivande stund, då de tidigare inte bedömts kunna utnyttjas under överskådlig tid. 

Catella har dock under 2020 omstrukturerat sitt innehav i CRIM(Catella Residential Investment Management) i Tyskland för att kunna börja utnyttja en del(?) av dessa underskottsavdrag mot framtida skattemässiga överskott i CRIM. Att analysera underskottsavdrag och när de eventuellt kan börja nyttjas känns som många nivåer över min kunskap, men jag tycker ändå det är värt att skriva om då det känns som en ovanligt (?) stor mängd.







Min tro är att i ett sådant skede att underskottsavdragen bedöms kunna utnyttjas kommer en uppvärdering av ske av befintliga underskottsavdrag som beror på hur stora de skattemässiga överskott bedöms vara under vald tidsperiod(som är okänd för mig). Uppvärderingen kommer i stort sett endast vara en bokföringsteknisk åtgärd men som i ett sådant fall att det sker kommer påverka vinsten i perioden. Uppvärderingen har dock ingen likviditetseffekt utan denna tillgång skrivs sedan ner i takt med att de utnyttjas mot skattekostnad som bolaget annars hade behövt betala. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...