Infrahubs Nyköping

 Infrahubs har många projekt på gång, som ofta när det gäller liknande projekt även för andra bolag är det detaljplanearbetet som tar tid. Det är endast då detaljplanen är klar och vunnit laga kraft som bygglov kan beviljas, och byggnation påbörjas. 



Ett av dessa projekt är i Nyköping och detaljplanen har nyligen blivit antagen av kommunen. I ett sådant fall att ingen överklagar vinner detaljplanen s.k laga kraft den 7 juni varpå bygglov då kan beviljas. Om detaljplanen däremot överklagas blir det en jobbigare process som ofta drar ut på tiden en hel del. Det är dock väldigt ovanligt att ett sådant överklagande når någon framgång.









Uppdatering: Detaljplanen har vunnit laga kraft även om hemsidan inte är uppdaterad med denna information ännu, har mailat kommunen. Markanvisningsavtalet är giltigt till 30/6 vilket gör att jag tror att man kan förvänta sig pressmeddelande om investering innan detta datum. Alternativt kommer det aldrig något PM om investeringen och det kommer endast nämnas i nästkommande rapport, som med en mindre investering som gjordes nyligen i Bollebygd utanför Borås där bolaget även på denna plats ska uppföra en logistikfastighet. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...