Alla har blivit traders

Det känns som att alla har blivit traders. Jag menar inte endast att trading blivit populärt generellt, utan främst att folk som tidigare kallade sig investerare nu blivit allt mer kortsiktiga i sitt tänk.

Det långsiktiga tänket är borta. Att investera är i min mening att vara långsiktig i sitt grundtänk. Att vara all in ett bolag och krydda med minis är inte att vara långsiktig. Att kolla kursen varje dag och agera därefter är inte att vara långsiktig. Att få panik när kursen går ner är inte att vara långsiktig. Ifall du känner dig i detta borde du fundera på vad du egentligen är, en investerare eller en trader.

För den som fortsatt kan vara långsiktig skapar det dock möjligheter att en större del av marknaden är kortsiktig. Det skapar möjligheter främst i andra typer av bolag som i större grad blir förbisedda när marknaden är kortsiktig och mer "hajpig". Det är lätt att ryckas med och hoppas på lätta vinster, men i det långa loppet blir detta beteende sällan belönat.

Fortsätt med det du kan. Fortsätt leta efter små missförstådda bolag med bra ledning till en vettig värdering.

Mvh 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...