Prior Nilsson ökar i Catella

Prior Nilsson RealInvest har tidigare haft ett litet innehav i Catella men de har nu, enligt Morningstars senaste uppdatering, fortsatt öka. 

De ägde den 31/3 550 460 aktier eller 0,62 % av bolaget.

Det har under en längre tid sålts mycket aktier via NRD och det är ganska lätt att tänka sig att detta är Petter Stordalens Strawberry Capital, som  förmodligen behöver pengarna till annat pga Corona-pandemin och hans andra verksamheter. Vi får dock vänta tills nästa uppdatering av ägarlistan för att se hur det ser ut i mer klarhet!

Som en avslutande punkt, är något jag har börjat fundera över ägarförhållandena i Catella, främst när det gäller CA-gruppen. De äger strax under 50 % av bolaget, och kontrollerar därför bolaget i stort sett helt själva. (?) De har såklart enorma incitament att jobba för aktieägarna men har de incitament att jobba för de små aktieägarna? Vad skulle kunna stoppa ett "skambud" från CA-gruppen? Skulle budplikt kunna bli aktuellt? Såklart inga utvecklade tankar men kanske värt att fundera på?

Mvh och Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...