Förändringar

Saker förändras ständigt men det mesta förblir likadant. Oavsett vad som händer tror många människor att det som då händer kommer finnas permanent i vår tillvaro, vilket inte är konstigt då det såklart är svårt att se in i framtiden.

Exogena chocker är dock just det, chocker. Oavsett hur mycket de kan tyckas påverka oss just nu återgår det mesta till normalläge efter chocken är över. 

Efter den 11 september sa människor att vi skulle se en radikal minskning av flygande för alltid. Tids nog var dock allting tillbaka till normalt.

Efter finanskrisen trodde många att bankers kreditutgivning skulle vara förändrad för alltid, också detta är tillbaka till "normalt".

Den senaste är Corona. Krisen har nog pågått längre än förmodligen alla människor trott, men att den ska vara permanent likt vissa tror, är helt befängt. När krisen väl är över, kommer världen att återgå till normalt, är iallafall min tro. "Jag tror att vi alltid kommer att leva med Corona" är någonting jag hört vissa människor uttrycka, men i mitt huvud är detta helt omöjligt, iallafall om man menar på det sätt vi lever med sjukdomen just nu. Sjukdomen överlever ja, men den kommer att vara helt obetydlig. Vart är AIDS, ebola,svininfluensan eller fågelinfluensan? Borta. Någon gång kommer en majoritet av befolkningen vara vaccinerad och sjukdomen kommer då vara helt obetydlig.

Det finns inga incitament för någon att fortsätta leva som vi gjort den senaste tiden, och därför kommer det inte fortsätta längre än det måste. De enda människorna som vill att krisen ska fortsätta är bitcoinmongon, konspirationsteoretiker, och allmänna haverister som alltid vill att världen ska gå åt helvete. Detta eftersom det är endast då de får rätt. Om man alltid tror att världen ska gå åt helvete, och den för ett par månader eller år faktiskt gör det, kommer man hoppas att allting för alltid ska vara åt helvete.

Efter Corona är över kommer det garanterat komma något nytt att oroa sig över, så var aktsam. Kanske blir det inflationen igen?

Mvh




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...