Sluta bry dig om vad andra gör

Sluta bry dig om vad fan andra gör! Många du ser som "profiler" vet inte mer än du gör, så sluta fråga.

"Kvar i EVO?"

"Vilken target har du i guldet?"

"Säg gärna till när du hoppar in igen"

NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!


Om vi bortser från att det är otroligt irriterande, så är det även dumt. Att bilda sig en egen uppfattning är det enda sättet du kan lära dig på. Att fråga någon du av någon anledning anser är duktig kommer aldrig att hjälpa dig i det långa loppet, endast om den personen förklarar hur den tänker så att du kan förstå tankegången och kanske utveckla den vidare.

Att ta del av resonemang och hur smarta människor tänker kring marknaden och bolag är en helt annan sak. Det jag främst menar är när människor hela tiden vill veta hur någon är positionerad, vad de tycker om just mitt bolag som jag är osäker på, eller ifall en aktie är ett bra eller dåligt köp på någon nivå.

"Hur mycket tror du Y kan slå mot X:s vinst?"

Vem fan vet? Bara för att någon har många twitterföljare och lyckats hitta ett eller två bra case är den personen inte gud allsmäktig och kan se in i framtiden. Saker går såklart att estimera men det finns inte en människa på jorden som vet.

Det är såklart läskigt och obehagligt att försöka stå på egna ben, men det är viktigt att försöka!

Mvh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...