Aktiemarknaden är ingen bubbla

Jag tror inte dagens aktiemarknad generellt sett är en bubbla. Värderingar är höga, ja, men det finns flera anledningar till detta. Det är dessutom snudd på efterblivet att kolla värderingar på vad som hänt, det är framtiden som spelar roll.

Nåväl, något jag ser som ett tecken på att den generella marknaden är hälsosam, är att de bubbliga tillgångarna har åkt på rejält med stryk. Här räknar jag in alla kryptovalutor, alla SPACs, vissa "ESG-bolag" samt "meme-stocks".

Det är här den nya riskviljan och de nya investerarnas pengar har flödat och där tendenser till en bubbla främst funnits. Att dessa tillgångar nu har fått stryk och på så vis kyler ner riskviljan generellt ser jag som ett tecken på att aktier i generellt hänseende inte är en bubbla som kommer sprängas i närtid. De bubblor som har funnits har delvis spruckit och kommer förmodligen  fortsätta att spricka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...