Det är alltid toppigt

Efter att ha läst gamla blogginlägg från diverse börstyckare från  t.ex 2015 framgick det för mig hur lite som faktiskt förändras på marknaden genom åren.

Ifall jag inte visste att inlägget var från 2015 hade det utan tvekan lika gärna kunnat skrivas häromdagen. Åsikterna som uttrycks nu och som uttrycktes då är i stora drag likadana. "Marknaden är orimligt dyr", "När ska den stora nedgången komma?", "P/E-talet för marknaden på historiskt höga nivåer" och liknande saker.

Jag säger inte att det är orimligt att vara orolig och att det inte finns stora obalanser, utan min huvudsakliga poäng är att dessa alltid funnits och dessutom i stort sett alltid kommer att finnas. 

Marknaden kommer nog förmodligen aldrig vara uppenbart billig, så om du letar efter en tid då pe-talet för marknaden ska vara under 10 på redan rapporterade siffror kan du förmodligen lägga av redan nu.

Förr i tiden gick det kanske  att skapa överavkastning så men att tro att det fortfarande fungerar när alla och hans moster kör magic formula screeners behövs det andra medel.

Svävar iväg som vanligt men hoppas poängen gått fram. Att våga köpa när "molnen har skingrats" kommer aldrig att generera någon alfa.

Mvh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...