Catella sätter ny obligation

Catella har nyligen gått ut med att de vill återköpa den utstående obligationen om 750 mkr genom att ge ut en ny. Den nya är på 1250 mkr under en ram på 1500 mkr,alltså ganska stor ändå!

500 mkr är det man kommer ha över efter återbetalning av den gamla. Kanske är något på gång, vilket man kan hoppas så den inte bara ligger o tickar pengar! Ingen vidare förklaring till varken den nya obligationen eller varför man väljer att lösa in den gamla har vad jag sett presenterats. Vi får se helt enkelt.

Lägger till en liten uppdatering i detta inlägget kring andra saker jag hittat när jag grävt runt. Nordic Seeding (bolaget där Seestadt och Düssel Terrassen ligger) har som jag förstår det bytt namn till Catella Project Capital. Tidigare har man ägt 45 % av bolaget och bolagets andra ägare är ledningen i Project Management samt CA-gruppen, som ju också är största ägare i Catella. Kanske planerar man att förvärva CA-gruppens andel och det är därför man byter namn? Såklart rena spekulationer och inget att basera några beslut på.


Uppdatering 2:

Finns det någon koppling här? Att logistikprojektet förvärvas av egna logistikfonden är väl redan kommunicerat men kan Kaktus möjligtvis också vara ett objekt man själv vill förvärva till någon av fonderna?









Mvh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räntekostnader i Catellas fastighetsfonder

 Hej allihopa! Tänkte skriva lite om räntekostnader osv nu när det är en het potatis. Nedan är Catellas största fonds(Catella Wohnen Europa)...